Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a sebességmérésről.

2022.01.25

Kedves Vince!

 

A gépjárművek haladási sebességét a rendőrség méri, és aki túllépi, azt magas összegű pénzbírság befizetésére kötelezik, sőt az is előfordulhat, hogy bevonják a vezetői engedélyét egy bizonyos időszakra, mellékbüntetésként.

Olyan is előfordult már, hogy valaki vissza sem kapta a jogosítványát, mert visszaeső ámokfutónak minősítették.

Az autósok természetesen nem szeretik a bemérő kocsikat, mert akkor nem közlekedhetnek kedvük szerinti sebességgel és különösen figyelniük kell minden körülményre. Egymásnak fényjelzést is szoktak adni, ha bemérést észlelnek, nehogy valakit elcsípjenek.

A rendőrségnek viszont az a véleménye, hogy a bemérés jó, mert megelőzi a gyorshajtás miatt bekövetkezett baleseteket.

Újabban meghirdetik néhol a bemérés helyszínét. Ezt sokan furcsállották, de azzal indokolta a rendőrség, hogy ezeken a helyeken legalább lassan, óvatosan hajtanak az autósok.

A traffipaxok nagyon érzékeny műszerek. Szinte teljes pontossággal mutatják az elhaladó jármű sebességét, sőt még fényképet is készítenek róla, amit az autós fájó szívvel vesz át, mert jelentős mértékben leapasztja a pénztárcáját.

Határozott és sok odafigyeléssel megfogalmazott véleményem hasznos, tartalmas és jó. Ha bárki, bármely más alkalommal hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni kérését a legjobb tudásom szerint teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.