Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a sarkokról.

2021.10.17

Kedves Hugó!

 

A sarkok olyan helyek, ahol összeér két egymásra merőleges tárgy vagy épület, esetleg egyéb szerkezet. Ezek között helyezkednek el a sarkok. A leggyakrabban használt, illetve a köznyelvben leginkább szereplő szó, az utcasarok. Ez a külső íven elhelyezkedő sarok, melynek csak egyik oldalán lehet megbújni.

Az utcák ezen a helyen érik el egymást. Az egyik sarkon az egyik utca neve szerepel, innen nagyjából egy méteren belül már egy másik közterület nevét olvashatjuk le az erre kialakított névtábláról.

A belső helységek falain belül már zárt sarkokat is találhatunk. Ezek nem alkalmasak rejtőzködésre, de nincs is erre szükség.

Az egészen kis sarkokat zugoknak is szokták nevezni, bár ez kifejezés nem teljesen fedi a valóságot. Ha valaki, valahol meghúzódik egy kis helyen átmenetileg, akkor gyakrabban kerül szóba ez a rövid elnevezés.

Rejtekhelynek már nem igazán nevezhetjük ezeket a területeket, legfeljebb ha zárt formát tudunk körülötte kialakítani.

Minden apró részletre kiterjedő és nagy gondossággal, odafigyeléssel megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is magasnak mondható. Ha bármikor, bárki hasonló kéréssel fordul hozzám a jövőben, nem fogok habozni kérését a legjobb tudásom szerint teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.