Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a riporterekről.

2021.12.07

Kedves Bence!

 

A riporterek rendkívül tanult és főleg jó beszédkészségű emberek. Nagyon fontos szerepük van a köznapi életben. Ha valakivel interjút készítenek, tudniuk kell, hogy miként tegyenek fel egy kérdést, hogy arra érdemleges válasz érkezzen és ne térjen el a tárgytól.

Sokan elkezdenek mellébeszélni és nem válaszolnak a kérdésre. Ezeket az alanyokat valamilyen módon vissza kell terelni a rendes kerékvágásba. Ez sokszor alig megoldható.

Az újságírók elkészítik a riportot egy bizonyos eseményről. Egyéb formában is gyűjtenek anyagot és ezt egy cikk keretein belül megírják az újságban, aminek az alkalmazásában állnak. Van olyan riporter is, aki csak műsorvezetőként ténykedik a TV-ben. Ez is rendkívül nehéz feladat. Előfordul, hogy magas rangú államfőkkel, vagy híres színészekkel készítenek interjút.

Firkásznak nevezik azokat az újságírókat, akik nem kímélve áldozatukat, leleplező, kemény hangú cikkeket írnak. Ezek sokszor el vannak torzítva és alig állnak köszönő viszonyba a teljes valósággal. Az ő céljuk elsősorban a szenzáció hajhászás. Ennek érdekében olykor keresztültipornak mindenen és mindenkin.

Kedves formában és rendkívüli igyekezettel, megfogalmazott véleményem fontos témát boncolgatott és rendkívül figyelemfelkeltő. Ha bárki, hasonló kéréssel fordul felém, nem fogok habozni kérését teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!