Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a rétekről.

2017.04.04

Kedves Vendel!

 

A mezők nagyon kellemes látványt nyújtó földterületek. A festőket is megihlette és még a mai napon is használják művészetük tárgyaként ezeket a helyeket.

Egy szépen karbantartott focipálya, rendesen lenyírt fűvel, a legszebb mezőt juttatja az ember eszébe. Ezeken nem csak játszani jó és kényelmes, de a nézők is jobb hangulatban tekintik meg a mérkőzéseket, mint régebben egy salakpályán.

A rétek általában már nem nyújtanak ilyen kellemes látványt, mert ezeken a fű hamar megnő, elburjánzik a dudva, nincs mindig rá ember, hogy rendszeresen lekaszálja, karban tartsa.

A mesékben sokszor halljuk a színes, tarka rét elnevezést. Ez a valóságban egyáltalán nem ilyen szépen fest. A megsárgult fű, vagy az elfonnyadt lóhere, lucerna semmiképpen sem nevezhető felemelő látványnak.

A legelők elsősorban azt a célt szolgálják, hogy az állatok nyugodtan táplálkozzanak a friss fűből. A legtöbb zöldet a kecskék bírják lelegelni, de komoly igénye van erre a szarvasmarhának és a lónak is többek között.

Ezek a földterületek az említett ok miatt általában kopárak.

Komoly odafigyeléssel megfogalmazott általános véleményem értéke ezúttal sem mondható kicsinek. Bármely más alkalommal, bárki felkérésére, ugyanilyen aktivitással állok rendelkezésre.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.