Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a rasszizmusról.

2019.01.04

Kedves Kenéz!

 

A rasszizmus sajnos olyan dolog, amit sokakkal egyetemben elítélek. Ha valakinek a származása, vagy kinézete eltér az átlagtól, előfordul, hogy néhányan kiközösítik. Ez azt jelenti, hogy a mássága miatt nem fogadják be a közösségbe.

Ilyen helyzetben beszélhetünk rasszizmusról. A leggyakoribb a négerek, vagy inkább színes bőrűek esetében a faji előítélet, illetve megkülönböztetés.

Tény, hogy teljesen másképp festenek, mint a fehér emberek, de ez nem elég ahhoz, hogy utáljuk őket. Ha egy ilyen egyén galád módon viselkedik, szigorúbban ítélik meg, mint egy átlagos fehér bőrű embert, hasonló cselekedet elkövetése esetében.

Nagyon sokszor hallhatjuk a TV-be, hogy neves sztárfocisták beszélnek a rasszizmus ellen. Persze más kérdés, hogy ezt hányan gondolják úgy őszintén, ahogyan előadják.

Kétségtelen, hogy él nálunk olyan népcsoport, akik a viselkedésük alapján jogosan sorolhatók az aljanépek közé, ennek ellenére arra kell gondolni, hogy hátha akad közöttük is rendes ember, ezért nem mindig lehet általánosítani. Akit azonban sérelem ér általuk, azok elmarasztaló véleménye jogos.

Szigorú elvek szerint megfogalmazott és sok figyelemmel leírt véleményem ez alkalommal sem tekinthető elhanyagolható értékűnek és ezt a szintet a jövőben is meg kívánom tartani.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.