Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a rabokról.

2020.02.19

Kedves Lénárt!

 

A rabok nagyon nehéz helyzetben vannak, mert a bezártságnál kevés rosszabb dolgot lehet elképzelni. Persze léteznek rendkívül súlyos bajok, de ezek már más kategóriába tartoznak.

A foglyok általában több évre be vannak zárva egy cellába, ami szinte elviselhetetlen. Azok számára pedig, akik egyáltalán nem bírják a bezártságot, akár öngyilkosságig is vezethet. Megeshet, hogy ezt senki sem tudja megakadályozni.

Nem lehet biztosan tudni, hogy valaki ténylegesen elkövette-e azt a bűnt, amiért bezárták. A bizonyítékok sokszor nem egyértelműek. Az sem teljesen kizárt, hogy egy embert ártatlanul ítélnek el. Nem csak a filmekben létezik ilyen, hanem sajnos a való életben is.

A bűnözők sok esetben már szinte biztosak benne, hogy el fogják őket kapni, de egyszerűen nem tudnak tisztességes életet élni.

Van olyan bűncselekmény is, amiért kevés akár egy 30 éves börtönbüntetés is. Ilyen a gyilkosság. Nálunk nincs halálbüntetés. Ezt a törvényt sokan helyeslik, de még többen ellene vannak.

Nagy odaadással és sok figyelemmel megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is magas, ahogyan ezt már a múltban megszokhatták tőlem. Ha bárki, bármikor hasonló kéréssel fordul hozzám a jövőben, ugyanilyen formában fogom teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.