Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a professzorokról.

2017.03.04

 

Kedves Kázmér!

 

A professzori címig eljutni nagyon sok tanulást és szakmai rátermettséget igényel. Emellett a kitartás is rendkívül fontos tényező. Csak a különlegesen elhivatott emberek képesek egyáltalán az orvosi pályára eljutni.

Az első évet Robin Cook a gyötrelem évének nevezte egyik könyvében. Ebben lehet valami. Bár a mondás szerint minden kezdet nehéz, de ebben a szakmában ez különösen lehetséges.

Az orvosok többnyire rendesek, van bennük emberség, de sajnos kivételeket is találhatunk. Néhányan összekeverik a kórházat egy laktanyával. Az a furcsa, hogy az ilyen orvos nem gondol bele, hogy mi lenne, ha ő kerülne a beteg helyére, mert ez is előfordulhat.

Többen tapasztalhatták már, hogy az orvos a legrosszabb beteg. Ebbe kellene belegondolni a rosszindulatú dokiknak.

Kétségtelen, hogy mindenbe bele lehet fásulni egy idő után és ez az orvosi hivatásra is érvényes, de aki igazi gyógyító, az nem esik bele ebbe a hibába.

Ha a beteg nem bízik az orvosában, akkor baj van, és más doktorhoz kell fordulni. Igazából attól kell félni, hogy az orvos is ember és ezért hibázhat, de ha így nézzük a dolgokat, akkor felmerül a kérdés, hogy mikor lehetünk teljesen nyugodtak.

Véleményemet szívesen megosztottam önnel.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.