Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a postásokról.

2020.12.26

Kedves Hümér!

 

A postások fontos szerepet töltenek be a köznapi életben. Házhoz viszik a leveleket, kisebb csomagokat és más küldeményeket.

Mióta létezik elektromos levelezés, azóta kissé megcsappant a levélforgalom, de így is szükség van a kézbesítőkre.

A szolgáltatók jelentős része jelenleg is levélben küldi a csekkeket, aminek ugyan nem örül a fogyasztó, de azért be kell őket határidőre fizetni, hogy tovább működjön a szolgáltatás.

A levélkihordó kifejezést mostanában már nem igazán használják a kézbesítőkre, mert ez nem is a legszebb szó a munkájuk jellemzésekor.

A postai munkának csak egy kisebb hányadát végzik a kézbesítők. Ezen kívül még sok irodai munka is beletartozik a postai dolgozók munkájába.

A pénzfelvétel, levélfeladás és még több más, figyelmet igénylő tevékenység képezi a postai munkát. Ezt inkább hivatásnak tekinthetjük a szó szoros értelmében, és nem csupán munkának.

A postai tevékenység elengedhetetlen követelménye a gyorsaság, pontosság és a megbízhatóság.

Különleges figyelemmel és sok szeretettel megfogalmazott véleményem elolvasásra érdemes és értékének nagysága sem képezheti vita tárgyát. Ha bárki, bármely más alkalommal hasonló felkéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni kívánságát legalább ezen a szinten teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.