Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a pokrócokról.

2018.05.21

Kedves Egon!

 

A pokrócok jelentős szerepet töltenek be a köznapi életben. Elsősorban takarózni lehet velük és melegen tartja a testet olyan esetekben, amikor ezt a külső hőmérséklet nem engedi.

Ezek nem igazán finom anyagból készült takarók. A mondás is így szól: „Durva, mint a pokróc.”Ez  a közéletben viszonylag gyakran használt kifejezés.

Komolyra fordítva a szót, vannak ma már rendkívül finom anyagból szőtt takarók, plédek. Nagyon sok félét különböztetünk meg ezek közül. Van ágytakaró és különböző tárgyak, bútorok lefedésére szolgáló takarók, melyek díszítési célból vannak oda rakva.

A takaró fogalma persze sokrétű. Vannak elméleti takarók is a megszokottakon kívül. Ilyen például a kameratakaró, mely teljes diszkréciót ad a honlapok tulajdonosainak, de maradjunk a hagyományos formáknál.

Állatokat is szoktak letakarni, szintén a hidegtől való megóvás érdekében. Innen ered a lópokróc elnevezés is.

Lényegében minden pléd alapjaiban a már említett célt szolgálja, emberek és állatok tekintetében egyaránt.

Rendkívüli odafigyeléssel és szorgalommal megfogalmazott véleményem értéke most is magas, ahogyan az a múltra is mindig érvényes volt. Ha bármely más alkalommal bárki hasonló felkéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni kérését a tőlem telhető legnagyobb mértékben teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.