Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a pereskedésről.

2014.09.26

 Kedves Ubul!

 

A pereskedés nem csupán magyar szokás, bár más országokban, talán nem ennyire durva és gyakori a feljelentések és ebből adódóan, a tárgyalások száma.

A véleményem sokakéval megegyezik. Nevezetesen abban, hogy két perlekedő fél mellett mindig a harmadik jár jól. Általános esetekben az állam. Kár, hogy erre az érdekelt emberek nem akarnak ráébredni.

Az összetűzések rendkívül kegyetlen dolgok tudnak lenni. A legenyhébb esetben csak kisebb veszekedés kerekedik belőlük. Durvább formában, akár tettlegességig is fajulhat a dolog.

Nagyon nehéz egy családon belül is békességet tartani, pláne szinte lehetetlen egy nagyobb munkahelyi, vagy hasonló közösségben.

Én magam is több esetben kerültem olyan helyzetbe, hogy alaposan összekarmoltuk egymást egy másik macskával. Szerencsére nem volt tartós a harag.

Az ellenségeskedés már teljesen más lapra tartozik. Ennek okozója az lehet, hogy valaki már alapból utálja a másikat. Sokszor valódi ok nélkül is történhet ilyen bizonyos alkalmakkor,  komoly csatározás.

Minden esetben törekedni kellene a békesség megtartására. Tudjuk, hogy ez nagyon nehéz a mai világban, azonban attól senkinek sem lesz jobb, ha üti, vágja a másikat.

Átfogó, minden részletre kiterjedő véleményem hasznossága nem képezheti vita tárgyát. Mindenkor szívesen állok rendelkezésre ilyen felkérések esetén.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!