Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a pénzintézetekről.

2018.10.12

Kedves Özséb!

 

A bankokról nincs igazán jó véleményem. A pénzpiacon vezető szerepet töltenek be, de arról szó sincs, hogy teljes mértékben korrekten végeznék a munkájukat. A velük kötött szerződésnek minden leírt szavát behatóan át kell tanulmányozni, mert az apró betűs részben rejlik a csapda.

Gondolok itt például a rendkívüli kamatemelésekre és hasonló turpisságokra, melyek egyáltalán nem állnak távol tőlük.

Ha ők adnak pénzt kölcsön, rendkívül magas kamatot számolnak fel, ellenben ha náluk helyeznek el egy bizonyos összeget, az egy idő után még kevesebb lesz az eredetileg betett pénznél. Köszönhető ez a kezelési költségeknek. Ezek szintén a bank kasszáját gazdagítják.

Ezek a pénzintézetek olyan haszonnal dolgoznak, amit az átlagember el sem bír képzelni.

A takarékpénztárak sem különbek egy hajszállal sem. Ezek között is első helyen áll az OTP, mint ősrégi pénzintézet. Aki hozzájuk kénytelen fordulni, az számoljon a következményekkel.

 A helyhez kötött takarékszövetkezeteknek a tagság érdekeit kell szolgálni. Azt, hogy ez mennyire valósul meg, az érintettek tudnák megmondani.

Sok odafigyeléssel és éleslátással megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is magas szinten mérhető. Ha bárki a jövőben bármely témában hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok késlekedni azt teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.