Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a pedegógusokról.

2013.10.20

 Kedves Jakab!

 

Abban mindannyian egyet érthetünk, hogy a pedagógusok dolga nagyon nehéz. Sokszor még kis létszámú gyerekeket vagy éppen cicákat is nehéz kordában tartani, pláne egy egész osztályt. Néhányan is nagyon össze tudnak veszni és azokban a helyzetekben igazságot tenni, sőt még a békességet is visszaállítani, nagyon nehéz.

Magam is összekaptam nemrégiben két macskával és bizony alaposan összekarmoltuk egymást. Emellett nem volt pedagógus, aki bölcs viselkedésével rendet tett volna.

Itt pedig pedagógus továbbképzés folyik, távoktatásos formában.

A tanárok az életre nevelnek. Ha nem így történik, akkor ott már valami hiba van. Ezért is nevezzük őket sok esetben simán csak nevelőknek. Akiket nem sikerül megrendszabályozni, azokból lesznek a neveletlenek.

Egy kívülállónak sokkal könnyebb nyilatkozni ebben a témában, mint egy olyan pedagógusnak, aki bizony nap mint nap benn van a dolgok sűrűjében.

Ezek a megfogalmazások nagy szavaknak tűnnek, de teljes igazságokat tartalmaznak.

Ezekben a kérdésekben nagyon sok vita merül fel, mint oly sokmás témában is ebben az életben.

Bár teljes körű ismereteim nincsenek a szóban forgó témában, ennek ellenére szinte biztos vagyok benne, hogy véleményem kinyilvánítása nem volt káros hatású. A pedagógusoknak további sok türelmet és kitartást kívánok.

Bármely hasonló felkérés esetén szívesen állok rendelkezésre.

 

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!