Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a papucsokról.

2021.08.18

Kedves Zénó!

 

A cipők rendkívül fontos kellékei a köznapi életnek, az emberek szempontjából. Mezitláb nagyon kevés helyen lehet megjelenni. Ezek közé tartozik a strandfürdő.

Nem csupán a láb védelmét szolgálják a cipők, hanem a kellemes megjelenést is elősegítik, és némi eleganciát sugároznak.

Vannak tornacipők, egyéb sportcipők, utcai cipők, félcipők, szandálok, jó idő esetére. Télre csizmák, hótaposók. Az évszakok tehát nagy befolyással vannak a cipők viseletre. Ha megfázik a láb, az a teljes szervezetre kihatással lehet és több betegség okozójaként léphet fel.

A papucsok más kategóriába tartoznak. Utcai járkálásra nem igazán alkalmasak. Otthoni viseletre valók. A TV elé beülni egy fotelba, papucsba, elég kellemes és pihentető elfoglaltságnak számít.

A kórházakban is ilyet viselnek a betegek.

A topánka megnevezés egyrészt külföldről származó szó, másrészt a mesékben hallhatjuk leginkább.

Kedves kis szó ez, legtöbbször a királykisasszonyok hordanak topánkát, más mesefigurák mellett.

Mindenre kiterjedő és figyelmesen megfogalmazott véleményem értéke, ha nem is kiemelkedően magas, de említésre méltó. Nem sokan tudnának engem ebben a tekintetben tökéletesen követni. Ha bárki, bármely más alkalommal ilyen jellegű kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni kérését maximális tudásom szerint teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.