Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a pálinkákról.

2018.09.30

Kedves Kázmér!

 

A pálinkák rendkívül erős szeszes italok, főleg a házi főzésű nedűk. Ezek némelyike eléri az 52 fokot is, ami magasnak számít.

Kis mértékben egészségesek ezek az italok, sőt még étvágyat is csinálnak. Az persze, hogy kinek mi a kis mennyiség, már egyénenként változok. Van, aki egy deci pálinkától is berúg, ugyanakkor mások több deci elfogyasztása után is biztosan állnak a lábukon.

A likőrök már valamivel gyengébbek, ezáltal többet is meg lehet inni belőle, anélkül, hogy komolyabb baj történne. Ezeket általában gyümölcsökből állítják elő, amit a nevük is mutat a legtöbb esetben.

Sokan sörrel szokták leöblíteni a pálinkát. Ez szerintem nem egy egészséges dolog, de ebben többen nem osztják a véleményemet.

A borpárlatok, ahogy a nevük is mutatja, kapcsolódnak a borokhoz, elkészítés szempontjából, de egyébként nagyon erős italok, a legtöbb rövid italnál talán még komolyabb erő is rejlik bennük.

A pálinkák mértéktelen fogyasztása után nagyon sok ember kivetkőzik magából és iszonyatosan viselkedik, olykor verekedésig is fajulhat a dolog.

Sok kedvességgel és komoly odafigyeléssel megfogalmazott véleményem magas fokon értékelhető. Ha egy másik alkalommal valaki hasonló felkéréssel fordul felém, abban az esetben sem fogok késlekedni annak teljesítésében.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.