Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a nikotinról.

2021.08.29

Kedves Alfréd!

 

A nikotin szó, ha nem is magyar kifejezés, jól ismert szinte mindenki számára. A dohánytermékekben található a nikotin és abban a legtöbben egyetértenek, hogy rendkívüli módon károsítja az egészséget.

A cigaretta a legelterjedtebb, de néhányan szivaroznak is. A bagózás ritkább és eléggé undoríró dolog.

A dohányboltok számtalan fajta és erősségű cigarettát kínálnak a szenvedélyes dohányosok részére, viszonylag magas áron, de úgy gondolják, hogy aki függő, az bármennyiért megveszi.

Sokkal többet árt ez az alkoholnál is, a szakemberek véleménye szerint. A cigarettás dobozokon már fel is van tüntetve, hogy a dohányzás halált okoz. Így a gyártók le tudják magukat fedezni, minden irányból.

Aki egyáltalán nem dohányzik, annak talán még jobban árt a füst beszívása, mint a tényleges dohányosnak a cigi használata.

A legtöbb embert idegesít a cigarettázás, aki nem él ezzel a szenvedéllyel. Ez nem is csoda, ezért elkülönített helyeken szabad dohányozni, több intézményben is.

A közterületek egy részén is szabályozva van a dohányzás.

Sok figyelemmel megfogalmazott véleményem értéke talán még a megszokottnál is magasabbnak minősül. Ezen a szinten a jövőben sem kívánok változtatni. Bárki rendelkezésére állok a jövőben is, véleményem kinyilvánítása szempontjából.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.