Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a napozásról!

2018.08.25

Kedves Eduárd!

 

A napozásról csak részben van jó véleményem. Ha valaki a megfelelő ideig és az egészséges határokon belül napozik, az helyes, de ha túlzásba viszi, és szinte feketére égeti magát, azt már elítélem.

Vannak olyan esetek például a strandon, hogy nem szándékosan égünk le, mégis nagyon lefog a nap. Ha nem kentük be magunkat előre naptejjel, akkor kiszúrtunk magunkkal, mert elég komoly fájdalmaink lesznek. Ezt nevezik lassú égésnek a testünk külső felületén tapasztaltak alapján. Nagyon kell tehát vigyázni a leégésre.

Vannak olyan emberek, akik kimondottan napozással töltik az idejük egy részét a nyár folyamán. Kifekszenek a forróságra és semmi mást nem csinálnak, csak égetik magukat. Ezt nevezi a köznyelv napfürdőzésnek.

A sütkérezés kifejezést már ritkábban használjuk, de ha mégis, akkor nem csak a napozásra gondolunk ezzel. Lehet sütkérezni például a népszerűségben is, amikor agyon dicsérik az embert valami miatt, amit véghez vitt.

Előfordul az életben olyan is, amikor nem az kapja a dicsőséget, aki megérdemli. Ez már idegen tollakkal való ékeskedésnek számít.

Rendkívüli odafigyeléssel és sok szeretettel megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal sem mondható kicsinek.

Ha bármikor kapok hasonló felkérést, szintén teljesíteni fogom.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.