Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a nagyvadakról.

2019.02.09

Kedves Pongrác.

 

A nagyvadak általában nem békés természetűek. Ez adódik a „vad” kifejezésből is, de itt elsősorban a vadállatokra gondolunk.

Az állatok királyának az oroszlánt tekintjük és utána következik a tigris. Ezeken kívül még nagyon sok vadállat él a föld különböző pontjain. Nem a rosszindulat teszi őket ragadozóvá, hanem, mert ilyen a természetük és ezt nem lehet megtagadni még akkor sem, ha esetleg házias környezetben nőnek fel.

Egyes nagyvadak csak akkor támadnak, ha erre rákényszerítik őket, azaz önvédelemből.

A cirkuszokban sok ilyen állat található. Látványos produkciókban láthatjuk őket az előadások alkalmával, viszont a fogva tartásukat már nem helyeslem, még akkor sem, ha ez feltétlen szükséges a helyzet fenntartásához.

Fenevadaknak is nevezik némelyik rendkívül veszélyes állatot. Ez a szó magában foglalja az ijesztgetés fogalmát, vagy azt, hogy legyünk rendkívül óvatosak, ha ilyen élőlény közelébe kerülünk.

Elég nekünk, ha a filmekben találkozunk ezekkel az állatokkal, akkor nem tűnnek olyan veszélyesnek és félelmetesnek, mint élesben.

Rendkívüli odafigyeléssel és sok szeretettel megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is bőven eléri a jó kategóriát. Bármely más alkalommal szívesen állok bárki rendelkezésére, ha hasonló felkéréssel fordul hozzám.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.