Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a műveltségről.

2015.08.07

Kedves Ubul!

 

Véleményem szerint a három fogalmat nem lehet teljese mértékben egy kalap alá venni. A műveltség nem minden esetben jár együtt az intelligenciával. Ha valaki rengeteget tanul és folyamatosan műveli magát még nem biztos, hogy a viselkedése eléri a kívánt normát, ami ezen a szinten elvárható.

Nagyon kedvelem az olyan embereket, akik illedelmesen viselkednek, figyelmesek, megfelelően kezelnek kényes helyzeteket is, ami, valljuk meg, nagyon nehéz.

Mindenkivel előfordulhat, hogy felidegesítik és elveszti a türelmét. Ilyen esetben nem vesszük annyira szigorúan, ha az illető elragadtatja magát. A gazdámra ez nem vonatkozik, mert ő állandóan részeg és durva.

A kifinomultság egy nagyon illékony fogalom. Sok minden elfér a határain belül. Egy macska tud szeretettel karmolni, hogy ne okozzon sérülést, de nagyon durván is képes, az adott helyzetnek megfelelően.

A környezet sem mindig reagál egyformán az általános viselkedésre és itt elsősorban a jelen lévő személyekre gondolok. Olyan is van, aki már megszokta a durvaságot, mert maga is alpári szintre került. Ez megtörténhetett akár önhibáján kívül is.

Figyelmesen megszerkesztett és mindenre kiterjedő véleményem értéke ezúttal is magas szintet ért el. A jövőben is ekkora odaadással állok az ilyen felkérésekhez.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska