Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a munkásokról.

2018.09.06

Kedves Sámuel!

 

A munkásokról nagyon jó véleményem van, mert szorgalmasan dolgoznak, részt vesznek a közellátásban és sok egyéb ténykedés tartozik hozzájuk, melyek hasznosak a többi ember számára, sőt, mi macskák is látjuk olykor ennek hasznát.

Vannak fizikai és szellemi dolgozók. Arról, hogy melyik az értékesebb, megoszlanak a vélemények. Mindkettőnek megvannak a saját nehézségei. Sokak szerint a fizikai munkával nem lehet sokat keresni. Ez egy segédmunkás esetében igaz is lehet, ám egy vállalkozónál már aligha lehet elmondani ugyanezt.

A dolgozók, hasonló kifejezéssel élve, szintén munkát végeznek, bármely területen. Vannak bedolgozók is. Például egy varrónő részmunkaidőben, napi négy órában, bedolgozást végez egy magán varrodának. Ezt akár otthon is csinálhatja, ha van saját varrógépe, ami megfelel erre a célra, mert vannak egyszerű gépek is. Ezekkel saját részre szoktak varrni a háziasszonyok.

A munkavállalók kifejezés ugyanezeket takarja, csak hivatalos formában. A bérjegyzékeken általában ez a megnevezés szerepel. Igaz, hogy a mai időkben már rendkívül modern, számítógépes bérelszámolás folyik.

Sok odafigyeléssel és komoly szándékkal megfogalmazott véleményem különös értéke aligha vitatható. Ha bármely más alkalommal valaki hasonló felkéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni a kérését teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.