Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a menzákról.

2018.11.17

Kedves Ottokár!

 

A menzákon a diákok fogyasztják el ebédjeiket, hétköznapokon, tanulás közben. Az itt kapható ételek két fogásból állnak, de a véleményezés ezekről nem mondható jónak és én ezzel teljes mértékben egyetértek.

A TV is foglalkozik azzal a problémával, hogy az étel minősége nem éri el a kívánt alapszintet. Ez nagy baj, mert a gyerekek étkeztetése, legyen szó bármely korosztályról, a legfontosabb.

Az üzemi étkezdékben sokan esznek, felnőttek elsősorban, ám ezeknek a konyháknak a híre sem valami jó. Érthető, hogy nem lehet egy szinten említeni az itt kapható ebédeket a házi főzésű koszttal, de azért, szerintem kicsit emelkedhetne a színvonaluk.

A közkonyhák már részben más kifejezést takarnak. Sok esetben ezeken a helyeken ingyenesen, vagy képletes összegért lehet hozzájutni az ebédhez azoknak, akik erre bizonyíthatóan rászorulnak.

Sajnos az étkezdék is, mint több más cég, minél nagyobb profit érdekében rendkívül olcsón vásárolnak alapanyagot és ebből dolgoznak. Ez a minőség rovására megy, és a fogyasztó látja kárát.

Egy fogyasztási cikk esetében ez még az egészség rovására is mehet, ami a legnagyobb bajt jelenti az életben.

 Rendkívül figyelmesen megfogalmazott véleményem értékes és hasznos lehet. A jövőben is tartani kívánom ezt a szintet.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.