Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a locsolkodásról.

2016.03.29

Kedves Bonifác!

 

A locsolkodás egy nagyon szép régi, népi hagyomány. Sokan nem szeretik, ha mindenféle kölnivel öntözik a hajukat, de akadnak néhányan, akik nem bánják, sőt, kevesek kimondottan örülnek neki.

Mi macskák nem tudunk elviselni semmilyen folyadékot a bundánkon, ezt szinte mindenki tudja, így a locsolkodásban sem vehetünk részt.

Régebben egyszerű kölnivel történt az öntözködés. Ma már modern spray lapul a fiúk zsebében és azzal kedveskednek a lányoknak, hogy egy nagyot belefújnak a hajukba. Többen hárítják ezt, vagy a kezüket tartják, hogy arra menjen a kölni. A legjobb elfogadni mindenki öntözködését, hogy ne legyen sértődés. Legfeljebb este hajat mosnak a hölgyek.

A gyerekek szép versekkel locsolkodnak, míg a felnőtt férfiak vicces, olykor pikáns versikékkel emelik az ünnepi hangulatot.

Sajnos Húsvét második napjának estéjén néhányan a kijózanítóba kötnek ki. Akik nem tudják a mértéket, sőt ájulásig isszák magukat, azoknak keserves véget érhet az ünnep.

Aki szépen locsolkodik, kap egy hímes tojást. Ez sokszor saját festésű, vagy boltban vásárolt csokoládé alapú termék. Lényegében majdnem mindegy. Csupán a gesztus számít.

Alaposan átgondolt és figyelmesen megfogalmazott véleményem értéke magas. Más alaklommal sem fogok habozni hasonló felkérések esetében.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska