Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a kövérségről.

2020.06.28

Kedves Örs!

 

A kövérségről az a véleményem, hogy nem szégyen, csak egy bizonyos mérték felett már rendkívül kellemetlen. Ez mindenkinél más súlyt jelent, függően természetesen a testmagasságtól is.

Ha nagy a súly, akkor a szívnek nagyobb munkája van, ezáltal erősebb terhelésnek van kitéve és ez egészségügyi kockázatokat hordozhat magában.

Tréfából szokták mondani, hogy szebb a kövér ember, mint a sovány. Ez is persze nézőpont kérdése.

A túlsúlyosságnak több oka is lehet. Vissza lehet vezetni bizonyos betegségekre is. Ha ez a gyanú felmerül, akkor orvosi kivizsgálásra kell menni.

A legtöbben fogyni akarnak, nagyon ritka, aki hízni szeretne. Többen eltúlozzák a fogyókúrát. Ennek a legdurvább változatát nevezik anorexiának. A modellek szokták ezt a hibát elkövetni.

Az elhízott ember mindent megtenne a fogyás érdekében. Sokszor még koplal is. Ez szerintem nem helyes. Inkább olyan fajta ételeket kellene ennie, ami nem minősül hizlaló tápláléknak.

Ma már egyébként is sok lehetőség van a fogyásra. A legjobb, ha szakemberre bízzuk ennek megítélését és a fogyási folyamat levezetését.

Nagy figyelmet igénylő véleményem ebben az esetben is komoly értékkel bír, ahogyan az a korábbiakban is történt. Más alkalommal is tartani fogom ezt a szintet.

 

Üdvözlettel:  Cinci Macska.