Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a kövekről!

2020.05.19

Kedves Tódor!

 

A kövek használhatók építkezésre. A házak alapozása fölé szokás tenni egy kőréteget a lábazati részbe, de régebben egész házakat is építettek tisztán kőből.

A gyerekek sokszor csak dobálózásra használják a kisebb, nagyobb köveket. Van, hogy minket, macskákat is megdobnak vele. Ez nekünk nem kis kellemetlenséget és sok futást jelent.

A kőműves kifaragja a köveket és egymáshoz illeszti az építés folyamán és megfelelő kötőanyaggal látja el. Ilyenkor a nevének pontosan megfelelő munkát végez.

A köveket lehet használni díszítésre is. Kertekben, udvarokon, de akár a lakások belső terében is láttunk már szép díszköveket, praktikus elrendezésben, egyéni ízlés szerint.

A kavics egy apró kőfajta, amit különböző méretekben ismerünk. Van egészen finom változata is, amit sódernek vagy finom homoknak is nevezhetünk.

Ezeket a legtöbb esetben a víz alól termelik ki. Bányatavakban található elsősorban ilyen jellegű anyag.

A zúzalék is apróbb köveket takar. Megőrlik a követ, finomabbá teszik, ezáltal alkalmasabb a fentiekben felsorolt munkafolyamatokban történő felhasználásra.

Minden tudásomat összeszedve alkottam véleményt az ön kérésére, melynek értéke ez alkalommal is magasnak mondható. Ha bármikor, bárki hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni azt hiánytalanul teljesíteni.

Üdvözlettel: Cinci Macska!