Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a kormányzásról.

2015.01.13

Kedves Adalbert!

 

Ha a kormányzás, politikai célzattal került szóba, akkor ettől a résztől elhatárolom magam, mert nem politizálok. Egyéb értelemben szívesen mondok véleményt.

Kormányozni kell a járműveket, sőt még a repülőgépeket is, nagy odafigyeléssel és szakmai hozzáértéssel. Tekinthetjük ezt a műszert a legfontosabbnak, ezért a karbantartására és ellenőrzésére is fokozottan kell ügyelni.

A vezetés szorosan összefügg ezzel, bár vezetni lehet akár állatokat is, vagy nevezzük ezt inkább terelésnek, és maradjunk az emberi dolgoknál. Vezetni kell csoportokat, cégeket, vállalatokat, ami nagyon nehéz és megterhelő feladat. Lehet több vezető az ilyen helyeken, de csak egy igazi vezér irányíthat mindent. Ezzel át is tértünk az irányítás fogalmára.

Tulajdonképpen ez is a vezetés egyik formája, de alkalmazhatjuk más esetekben is, például irányítani kell egy vakot a megfelelő helyre, persze ettől valamivel jobb példát is említhettem volna.

Összességében nincs rossz véleményem a vezetőkről, ha becsületesen végzik a munkájukat és igyekszenek kizárni a korrupciót, de ez már kényesebb téma, ezért ne is menjünk bele részletesebben, azt javaslom.

 Véleményem kinyilvánítása megfelelő szinten volt és bármikor eleget teszek hasonló felkérésnek, ha ismét érdemesnek találnak erre a feladatra.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.