Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a kórházakról.

2018.04.28

Kedves Zebulon!

 

A kórházak rendkívül fontos szerepet töltenek be a gyógyítás területén. Sok olyan betegség van, amit nem lehet úgy kezelni, hogy az ember naponta bejárkál a doktorhoz, vagy a macska az állatorvoshoz.

Egyes bajok állandó orvosi megfigyelést és folyamatos kezelést igényelnek a teljes gyógyulás érdekében. A műtéteket pedig kizárólag kórházi műtőben lehet elvéhezni, ahol teljes a felszereltség erre a célra. Ilyenre otthon még gondolni sem szabad.

A klinikák valamivel előkelőbb besorolást kaptak, mint az általános kórházak. Elképzelhető, hogy ezekben magasabb szintű a betegellátás, mint egy egyszerű közkórházban. Nem beszélve a magán klinikákról, melyek igénybevétele hatalmas összegekbe kerül. Ezt csak a gazdagok engedhetik meg maguknak.

A rendelőintézetek egyszerűbb betegségek gyógyítására, diagnosztizálásra, ellenőrzésére és kezelésére alkalmas intézmények. Itt éjszakai ellátás csak ügyeleti formában van, ide sorolva az ünnepeket és hétvégi napokat is.

Ide napközben járnak be a betegek, általában beutalóval a kezükben, melyeket többnyire a körzeti orvosuk ad nekik. A vizsgálatok után leletet kapnak, amivel a szakorvoshoz mennek.

Teljes odaadással és nagyfokú figyelemmel megfogalmazott önálló véleményem szintje aligha sorolható alacsony szintű kategóriába. Bármely más alkalommal sem fogok habozni hasonló kérések teljesítésére vonatkozóan.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.