Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a kitartásról.

2014.01.26

 Kedves Ubul!

 

Ez annyira kedves téma, amiben most kikéred a véleményemet, hogy talán még a szokásosnál is nagyobb kedvvel nyilatkozom.

A kitartás az egyik legfontosabb dolog az életünkben, mert bizony sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor nem engedhetjük meg magunknak a lazaságot, figyelmetlenséget és az ambíció elvesztését. A szilárd eltökéltség jelenti az egyik alapkövét, a kitartásnak.

Ebből egyenesen következik a derék helytállás, olyan nehéz helyzetekben, melyek macskát próbálóak, minden túlzás nélkül merem állítani.

Az erő, ilyenkor a másik fontos tényező, mert ha az elhagy, akkor már régen rossz, ahogy azt a régiek mondták annak idején. Ez a kifejezés ma már nem igazán használatos.

Hallottam egy régi katonai köszöntésről is, mely a „kitartás” fogalmát erősítette, de ez nem tartozik ide.

Példának említeném az előző eszmefuttatásokra vonatkozóan, amikor egy egérlyuk előtt nagyon sokáig kell várakozni, amíg kijönnek, azaz eredmény mutatkozik. Ezt a fajta kitartást is elvárják a macskától, hiszen sokak szerint csak ez a dolga, bár ezzel nem értek teljes mértékben egyet.

Határozott és minden részletre kiterjedő véleményemet most is, ahogyan máskor, szívesen bocsájtottam rendelkezésre. Bátran felkérhet hasonlóra bárki a jövőben. Nem fogok ellentmondani, sem szabadkozni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.