Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a katonákról.

2020.03.13

Kedves Leopold!

 

A katonák hivatása becsülendő minden helyzetben. Háború esetén állandó életveszélyben vannak és mindezt a hazájukért teszik, azaz annak védelmében.

A béke a legfontosabb dolgok egyike a világon, de a katonáknak ilyenkor is van dolguk. Ezek egyike pont a béke fenntartása. Több helyen vannak összetűzések a földön.

Egy családban is nehéz békességet tartani, akkor hogyan lehetne az egész világon? Ez egy olyan kérdés, amire csak egy válasz létezik: Sehogyan sem, vagy csak átmenetileg és egyes helyeken.

Honvédeknek is nevezik ezeket az embereket. Ez az elnevezés még feltűnőbben mutatja a tevékenységük lényegét, amiről eddig szó esett.

Sokan egyszerűen csak bakáknak hívja őket. Ez inkább tréfás szó nem pedig komoly elnevezés. Talán nem is volna szabad ezzel ilyen módon viccelődni.

Jó katonának lenni rendkívül nehéz dolog. Olyan helyzetekben helytállni, ami rendkívüli testi rátermettséget és komoly bátorságot igényel, óriási kihívás.

Nálunk nagyon régen nincs sorkatonai szolgálat, hivatásos katonák azonban természetesen vannak. Többen külföldön teljesítenek szolgálatot, elsősorban anyagi megfontolásból.

Nagy figyelemmel és szorgalommal megfogalmazott véleményem értéke vitathatatlanul magas. Kivétel nélkül, bárki hasonló kérését teljesíteni fogom a jövőben is, előzetes latolgatás nélkül.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska