Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a kastélyokról.

2018.08.13

Kedves Arisztid!

 

Az említett helyek rendkívül színpompás épületeknek számítanak. Akinek ilyen van a tulajdonában, annak van mit aprítania a tejbe, ahogy ezt a régi mondás tartja és ebben nekünk, macskáknak is van szerepünk átvitt értelemben, mert imádjuk a tejet.

A kastélyok a régi időkben voltak leginkább felkapottak. A régi nagyurak, grófok, bárók, lordok, szinte valamennyien ilyen palotákban laktak. Ezek egy része megmaradt az utókor számára, azonban a legtöbbet már nem lakás céljára használják, hanem múzeumnak vagy valami hasonlónak.

A régi filmekben gyakran láthatunk ilyen palotákat. Ma már azon is csodálkoznánk, hogy télen miként lehetne kifűteni egy ilyen óriási alapterületű és magasságú épületet. Akkoriban ez még nem igazán okozott gondot. Ma már elég egy 51 négyzetméteres lakást is felfűteni a megfelelő hőmérsékletűre.

A villák már nem okoznak ekkora feltűnést a mai világban. A gazdag emberek jelentős része ilyenekben lakik. Ezeken a helyeken feltételezhetően még a macska is jól él.

Az itt lakók egy részéről inkább nem mondanék véleményt, mert könnyen megsérthetném a jó ízlés határait.

Körültekintően megfogalmazott véleményem aligha okozhat csalódást bárkinek. Ha a jövőben hasonló felkérést kapok, nem fogok késlekedni a legjobb tudásom szerint teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.