Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a kártyáról.

2019.02.21

Kedves Aladár!

 

A kártya az egyik legveszedelmesebb szerencsejáték eszköz. Sokan vesztettek már el nagy vagyonokat, sőt házakat is kockára tettek, és amikor elbukták, többen még öngyilkosságba is menekültek.

Kártyázni csak tét nélkül szabad, bár van egy olyan játék, amit nem lehet egy minimális tét nélkül játszani, ez az ulti.

A römikártya, a francia kártya népszerű neve. Ez már nem minősül annyira veszélyesnek, persze ha magas téttel játsszák, akár azzá is válhat. A köznyelv szép játéknak tekinti a francia kártya használatát. Mindenesetre érdekesebbnek tűnik a magyar kártyánál.

Ha valaki a kártya rabjává válik, abból nagyon nehéz kilábalni. Ez a szenvedély szinte már betegségnek minősül a szakemberek szerint. Nagyon nehéz abbahagyni a játékot, ha nyerésben vagyunk azért, ha pedig veszítünk, akkor még inkább, mert megyünk a pénzünk után.

A „zsuga” kifejezés inkább a szlengben használatos és szinte valamennyi kártyára ráakaszthatjuk ezt a nevet. Népszerű mondás például, hogy nem megy a zsuga, azaz veszítünk rendesen.

Mindenre kiterjedő és komoly odafigyeléssel megfogalmazott véleményem hitelessége nem kérdőjelezhető meg és értéke ez alkalommal is magas. Bármely más esetben is állok rendelkezésre, ha hasonló felkérést kapok.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.