Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a kapkodásról.

2014.05.29

 Kedves Benő!

 

Az a tapasztalatom, hogy ha valaki el kezd nagyon sietni, azzal csak rosszabb helyzetbe kerül, mint az azt megelőző időszakban volt.

Ha sürget az idő, az nagyon ideges állapotot tud előidézni, ez kétségtelen. Különösen olyan esetekben, amikor például a főnök lesi az órát a munkahelyen, és ha egy perc késést is tapasztal, kegyetlen leszidás következik, vagy még ennél is komolyabb szankciókat helyez kilátásba.

Mindezek ellenére, úgy vélem, hogy ha megindul a kapkodás, sokkal több probléma keletkezik, leesik valami, vagy hasonló dolgokra gondolok. Ennek folytán még idegesebbek leszünk és a végén még nagyobb lesz az időveszteség.

A rohanás már egy másik kategóriába tartozik. Itt említhetjük meg, többek között a gépkocsival történő sebességtúllépést. Ebből már sokkal nagyobb bajok is adódtak, mint egy egyszerű késés. Nagyon sok macskát gázoltak már el, ilyen esetekben, és még fokozhatnám a tragédiák ismertetését, de erre semmi szükség.

Van, akinek a vérében van a sietős tempó és ebből a szempontból, igazából soha nem tud megnyugodni. Ilyenkor hatalmas önuralomra lenne szükség.

Az elmúlt időszakban, nagyon sok hasznos véleményt tártam, az engem megkeresők felé, és ezen a jövőben sem kívánok változtatni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!