Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a hóról.

2019.03.19

Kedves Kelemen!

 

A havazás legtöbbször a tél velejárója. Nagyon kellemes egy szép hóesés, főleg a gyerekek számára jelent örömet. Lehet hógolyózni, hóembert építeni.

A tél szépsége elsősorban a hóban mutatkozok meg. A téli sportok kedvelőinek kimondottan kedvencük a hó. Síelés, korcsolyázás egyaránt szerepel a repertoárban. A szánkózás a kicsik egyik kedvenc elfoglaltsága, de a felnőttek sem vetik meg.

Azonban, ha jön egy komoly hóvihar, akkor nagyon rossz helyzet alakulhat ki. Elakadnak a járművek, sok mindent tönkretesz a hófúvás. Megbénítja a közúti közlekedést.

A szél máskor is hatalmas károkat okoz, hát még, ha elkezdi hordani a havat. Hatalmas buckákat képez a sok hó és ezeket rendkívül nehéz eltávolítani a járművek útjából, sőt, amikor eltávolítják, a szél újakat formál a helyébe.

Főleg Karácsony ünnepén szeretnék az emberek, hogy szép hóesés legyen, azaz fehér Karácsony. Sajnos az utóbbi években ez egyáltalán nem sikerült. Olyan dolog ez, amit ember nem tud érdemben befolyásolni, csak reménykedhet a kívánt eredményben.

Gondosan megfogalmazott és sok szeretettel leírt véleményem értéke ez alkalommal is jóval magasabb az átlagnál. Ha bármely más alkalommal, bárki hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni azt teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.