Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a hírességről!

2014.11.01

 Kedves Izidor!

 

Ez a téma, melyben a véleményemet kérted, nem mindennapi. A hírhedtség messze nem azonos a hírességgel, amint az köztudott. Erről inkább a szélhámosság és hasonló negatív képek ugranak be a képzeletbe.

Egyébként is hajlamosabbak vagyunk mi macskák is, nem csak az emberek, a rosszat feltételezni, bizonyos esetekben, amikor talán nem is igazán kellene. Ennek bizonyára az lehet az oka, hogy életünk folyamán sokkal több gonoszságot tapasztaltunk, mint jóindulatot.

A hallhatatlanság már merőben más téma. Tudjuk, hogy csak elméletbe beszélhetünk erről, ennek ellenére rengeteg híres személyre mondjuk ezt a jelzőt, azért, amit alkottak az utókor számára. Írók, költők, festők, szobrászok, színészek és még rengeteg művész, valamint egyéb kategóriába tartozó személyek alkotják a társaságot.

Nagyon sokan szeretnének felejthetetlenné válni, és olykor erre teszik fel az egész életüket. Nem biztos, hogy ez adott esetben megéri a rengeteg áldozatot.

Sokszor úgy jön a világhírnév, hogy igazából az érintett személy abban a pillanatban nem is számít rá. Talán nagyobb is ilyenkor az értéke ennek az eseménynek.

Véleményemet szívesen osztottam meg veled. Bármely más felkérés alkalmával is örömmel mondom el, amit gondolok a szóban forgó esetről vagy tényről.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.