Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a hidraulikáról.

2016.06.07

Kedves Gusztáv!

 

A hidraulika egy olyan tudományág részét képezi, mely a víz hasznos tulajdonságait használja fel. A szó szorosan vett eredetét a hidro, azaz víz kifejezés, adja.

Nagyon jó véleménnyel vagyok a vízzel kapcsolatos dolgokról, mert ha nem árvízről beszélünk, akkor jó dolgokra tudunk gondolni az alapvető léthez szükséges folyadék esetében.

Gondolom, tanulóként mélyebben is beleástad magad ebbe az érdekes témakörbe, így nem csoda, hogy érdeklődésed komoly.

Nem kizárólagosan a víz viselkedését kutatja és taglalja a hidraulika tudománya, hanem más folyadékok is helyet kapnak mellette.

Egy másik fontos területet is meg kell említenem, ez a hidrodinamika. Ez az ágazat a folyadékok örvénymentes áramlásával foglalkozik.

A mérnökök precízen vizsgálják a vizet, kiaknázva szinte minden lehetőséget, mely a széleskörű hasznosítást szolgálja.

Egyébként is víz nélkül nagyon rövid ideig lehet élni, míg az élelem hiányát jóval tovább el lehet viselni, az életben maradás tekintetében.

Az erőátvitel szerepe nagyon fontos a hidraulikában, mert a meghajtás erőből történik, komoly fizikai tényezők beiktatásával.

Tudományosan megalapozott és nagy körültekintéssel megfogalmazott véleményem nem csak hasznos, de nagy ismeretséget nyújtó is lehet számodra. Ha bármikor, bárki más felkér hasonlóra, nem fogok habozni a teljesítéskor.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.