Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a hegyekről.

2018.07.22

Kedves Titusz!

 

A hegyek szinte minden területnek kiemelkedő képződményei. Eltekintve persze azoktól a területektől, melyek teljesen sík vidékek.

A nagy oromzatok hatalmat sugároznak, ahogyan általában a gigantikus méretű dolgok. Azért nem lehet ezt egyértelműen kijelenteni, mert egy kisméretű ember is képes nagy teljesítményre, okos gondolkodásra, míg egy apró tárgy is lehet különlegesen figyelemfelkeltő.

Vannak a világnak kifejezetten hegyvidékes területei, míg léteznek sivatagok is.

Azt mondják, hogy a hegyi levegő sokkal egészségesebb az alföldinél. Nincs okunk ebben kételkedni, mivel rengetegen lettek jobban attól, hogy ilyen vidékre költöztek.

Sok turista szervez kirándulásokat a hegyekbe. Megmászni egy hegységet, jóval nehezebb, mint egy síkvidéki gyalogtúra. Mindkettő egészséges, ez kétségtelen tény.

Vannak olyan alpinisták is, akiknek legfőbb életcéljuk a hegymászás és szinte az egész életüket erre tették fel. Meghódítani egy hegycsúcsot, ami szinte eddig még senkinek sem sikerült, számukra ez jelent mindent.

Sajnos, elég sokan belehaltak ebbe az elhivatott cselekedetbe, de ha mégis túl élték volna, szinte biztosan újra kezdenék az egészet.

Komoly odafigyeléssel és sok szeretettel megalkotott véleményem értéke ez alkalommal is kiemelkedő lehetett. Ha a jövőben bárki hasonló kéréssel keres meg, szintén teljesíteni fogom.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.