Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a házfelújításról.

2021.10.31

Kedves Farkas!

 

A házfelújítás nagyon nehéz és hosszadalmas dolog. Sokaknak már előre borsódzik a hátuk még a gondolatra is, hogy mesterembert kell keríteni, anyagot kell beszerezni és végig felügyelni a munkálatokat.

Mindezeken kívül még ott van a rettenetes anyagi teher, mert az utóbbi időben annyira felmentek az építőanyagárak és persze a munkadíjak is, mely mérték még sohasem volt tapasztalható az elmúlt évek folyamán.

A régi, elhasználódott, tönkrement házrést felújítani rosszabb, mint elölről kezdeni egy új építkezést, sokak véleménye szerint, melyet természetesen én is osztok.

A legtöbben idegileg tönkremennek a felújításba, de fizikailag is kikészülnek, mert részt vesznek a munkának ebben a részében is.

A tatarozás tehát nem leányálom, ahogy a mondás tartja, hanem pont az ellenkezője, szinte embert próbáló.

Előfordulnak kisebb repedések a családi házakon, amit még falvarrási módszerrel rendbe lehet hozni, de ha már sokkal nagyobb a baj, akkor jóval többet kell áldozni a biztonságos lakhatásra.

Sok figyelemmel és körültekintően megfogalmazott véleményem ez alkalommal is jónak mondható és bizonyára tartalmazott valós információkat, tényeket. Ha bárki, bármely más alkalommal hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni azt teljes tudásommal teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!