Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a havazásról.

2017.02.04

Kedves Csongor!

 

A havazás nagyon megosztja a véleményeket. Én nem szeretem a havat, mert nagyon fáznak a mancsaim, ha abban kell járkálni.

Az emberek egy része nagyon szereti a telet és ezzel együtt a hóesést. Ilyenkor lehet a téli sportoknak hódolni. A sí és a szánkó is előkerülhet. Nincs senkinek melege, mint nyáron.

Ugyanakkor néhányan kifejezetten fáznak, nem akarnak sportolni, egyszóval ki nem állhatják ezt az évszakot és a vele együtt járó csapadékot.

Amíg csendesen esik a hó és nem okoz a közlekedésben sem fennakadást, addig elviselhető, ha azonban elkezd folyamatosan szakadni, akkor kezdődnek a gondok.

Ha a szél is elkezd fújni, akkor van csak igazán nagy baj. A hófúvás igazi természeti csapás. Elakadnak a járművek, árokba csúsznak és akár össze is ütközhetnek. Ilyenkor még a tömeges balesetek sem kizártak. Az utak megtisztítása nagy nehézségeket okoz a hókotró járműveknek.

A hóviharokban sokan megfagytak már, tehát a tragédiák sem voltak minden esetben elkerülhetőek.

Minden évszaknak megvan a szépsége, így a télnek is. Akinek viszont nincs elég tüzelője, annak csak keserűség jut ebben az időszakban.

Figyelmesen előadott véleményem hasznos mivolta egy pillanatig sem volt kétséges.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.