Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a haragról.

2015.05.15

Kedves Menyhért!

 

A harag rossz tanácsadó, mondja a régi közmondás. Ez, természetesen igaz, de vannak más hátrányai is. Nagyon meg tudja keseríteni az ember, sőt a macska életét is ez az érzés. Sokszor olyan sértéseket kell meghallgatni, amire nem lehet harag nélkül reagálni, különösen akkor, ha teljesen jogtalan vádak alapján bántanak meg.

Ha csak megsértődünk valakinek a megjegyzése vagy bizonyos cselekedete után, az nem feltétlen azonos a haraggal. Ilyen esetekben, ha utólag elnézést kérnek, akár szinte el is lehet felejteni az esetet, függően annak nagyságától.

Ha neheztelünk valakire, az talán a haragnál egy hajszálnyival kisebb ellenérzést vált ki. Sok esetben az ilyesmi félreértéseken is alapulhat, ennek a teljes körű felderítése rendkívül nehéz feladat.

Sajnos, sokszor azt is mondjuk, hogy örök harag. Ez, fiatal korban még nem jelent végleges döntést, azonban az idősebb korosztálynál bizony már előfordul, hogy nem lesz kibékülés, sőt olyan is, hogy már nem marad rá idő, mert az egyik fél elhalálozik. Az ilyen esetektől szinte mindenki fél.

Legjobb békességben élni és akkor nem kell ilyen gondokkal számolni.

Véleményem hasznos mivolta most is természetes. Bíztatok mindenkit, hogy bármikor keressen fel hasonló kéréssel.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.