Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a hajléktalanokról.

2021.03.15

Kedves Zénó!

 

A hajléktalanoknak nincs lakásuk, ahol élnének, ezért az utcán tengetik életüket. Ez rettenetes élethelyzet, csak az a baj, hogy a legtöbben saját hibájukból kerültek ebbe a lehetetlen helyzetbe. A kivételnek tisztelet, természetesen.

Aki elitta mindenét, vagy más formában elszórakozta és azért nincs hol laknia, azt mélységesen elítélem, de akit önhibáján kívül kisemmiznek, azt tudom sajnálni.

Azt tartja a mondás, hogy mindenki a saját életének a kovácsa. Ebben sok igazság van, de egy olyan otthontalan, akit tönkretettek, aligha tudta volna megelőzni, hogy kialakuljon a jelenlegi nyomorult helyzete.

A Csövesek nem minden esetben azért csavarognak, mert egyáltalán nincs hol meghúzni magukat, hanem ez az életük. Nem tudnak normális, rendes ember módjára élni, csak a gondtalan könnyű, felelőtlen élet lebeg a szemük előtt. Ezek egyszerűen csak csavargók, a társadalom söpredékei.

Az ilyenek miatt tart a társadalom alacsonyabb szinten, mint az elvárható volna nemzetközi megítélés tekintetében.

A fiataloknál a legfőbb cél, hogy minél előbb saját otthonuk legyen, még akkor is, ha az nem fényűző. Ez a felfogás helyes és becsülendő.

Nagy figyelemmel megfogalmazott véleményem komoly és értéke sem tekinthető alacsonynak. Máskor is állok bárki rendelkezésére.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.