Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a gyógyszerekről.

2017.01.06

Kedves Arisztid!

 

A gyógyszerek nagyon hasznosak, persze csak olyan esetekben, amikor elkerülhetetlen a szedésük. Ma már olyan modern orvosságok vannak, hogy némelyiket csodaszernek nevezik és valóban komoly hatással rendelkeznek.

A régi öregek között akadt olyan, aki hetven éves koráig nem is ismerte a gyógyszereket, abban az értelemben, hogy nem élt velük. Ezt persze nehéz elhinni, mert vannak olyan fájdalmai a testnek, amit képtelenség fájdalomcsillapító nélkül elviselni. Ilyen például az erős fogfájás.

A nyugtatók már erősebb szereknek minősülnek az átlagosnál, és akik ezek szedésére szorulnak, azoknak az idegrendszere már elég rendesen ki van készülve.

Vigyázni kell, hogy ne váljon függővé a nyugtatókkal élő személy.

Vannak olyanok, akiknek az alvás, illetve annak hiánya, komoly gondokat okoz. Ők már szinte rá vannak kényszerülve az altatók szedésére. Az orvosok nem szívesen írják fel ezeket a szereket, azonban azt is el kell ismerni, hogy inkább aludjon altatóval valaki, mint ne aludjon szinte semmit és ezáltal állandóan rosszul érezze magát.

Minden gyógyszer tartalmaz némi méreganyagot is és sajnos egymásra olykor hátrányos hatással vannak, ezért nehéz összeállítani a betegeknél az alkalmazásukat.

Véleményem komolysága vitathatatlan és hasznossága felől sem lehet kétség.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.