Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a gombákról.

2021.09.07

Kedves Vencel!

 

A gombák rendkívül finom eledel alapját szolgálják. Szinte mindenki kedveli a jó gombapaprikást vagy éppen egy rántott gombát.

Sajnos azonban a leszedése már nem egyszerű dolog. Ha valaki az erdőben gombázik, nagyon jól kell ismernie szinte minden fajtát. Némelyik mérges gomba hasonlít egy ehető fajtára. Aki nem biztos a dolgában, inkább ne is szedje maga ezt a csemegét, hanem vásárolja meg a boltba.

Lehet kapni csomagolt, üveges és dobozos gombákat. Van egész és szeletelt változata is az áruházak polcain.

A leggyakrabban kapható fajta a csiperkegomba. A réteken is ezt lehet a legkönnyebben találni. A harmatgomba is főleg ezeken a helyeken szedhető. Ezekből elsősorban finom gombaleves készül.

Az erdőkben már több fajta gombát lehet találni. Galambgomb tinóra és még sok más fajta csemegének való is kerülhet a szedő kosarába.

Aki nem egészen biztos abban, hogy megbízhatóan minden darab gomba ehető, amit szedett, az vizsgáltassa meg gombaszakértővel.

Mindenre kiterjedő és fontos ismerteket magába foglaló véleményem értéke ez alkalommal is magasnak mondható, ahogyan azt már a múltban is többen megszokhatták. Ha bárki, bármely más alkalommal hasonló kéréssel fordul hozzám, nem habozni kérését teljesíteni.

Üdvözlettel: Cinci Macska.