Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a gépesítésről.

2016.05.24

Kedves Vince!

 

A gépesítés napjainkban már természetesnek számít bármely iparágban vagy az élet egyéb tevékenységi területén. Ennek ellenére, vagy épp ezért, a kézi készítésű termékek értéke magas, egyedi mivoltuknál fogva rendkívül figyelemfelkeltő.

Bizonyos termékek sorozatgyártása csak modern gépekkel lehetséges. Sajnos, ez olykor magával hozza a munkanélküliséget is, bizonyos mértékben.

A modernizálás nem csak a gépesítést foglalja magába, hanem az újításokat és több más felszerelés beiktatását is, a termelés növelése érdekében.

Nagyobb teljesítmény jóval több jövedelem forrását is jelenti. Ezáltal magasabb fokú lehet a bérezés és jobbá válhat a megélhetés színvonala. Minden arról szól, hogy mindenkinek jobb legyen, holott ez ebben a formában nem lehetséges, gondolva itt elsősorban az elbocsájtott dolgozókra.

Az automatizálás már egy nagyobb előrelépést jelent. Itt már a gépek szinte maguktól dolgoznak.  A kezelők munkája egyre kevesebb lesz, így a létszám is csökken.

Ezek az elvek jó irányba viszik a gazdaságot, csak nem feltétlen dolgozóbarát formát öltenek.

A mai modern világban, természetesen nem lehet elavult eszközöket használni, legfeljebb néhány háztartásban.

Figyelmesen megfogalmazott és célratörő véleményem, remélem elnyerte a tetszését. Mások esetleges megkeresésére is hasonló figyelemmel fogok válaszolni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!