Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a fuvarozókról.

2020.04.26

Kedves Sámuel!

 

A fuvarozók fontos szerepet töltenek be a közellátás területén. Az élelmiszerek építőanyagok, tüzelők és sok más fontos áru jut el a feladótól a célállomásig általuk.

Ennek kifogástalan teljesítéséhez jó műszaki állapotban lévő gépkocsikkal kell rendelkezni, mert ha út közben elromlanak és leállnak, azt nagyon megsínyli az áru és az átvevő egyaránt, főleg ha romlandó áruról van szó.

Az árufuvarozás tehát nem egyszerű és a legtöbb esetben nem zökkenőmentes tevékenység. Az ezzel járó felelősséget minden gépkocsi vezetőnek át kell érezni és ezt figyelembe véve kell a munkáját végezni.

Nem csak belföldi viszonylatban dolgoznak a szállítók, hanem külföldre is továbbítanak árut a kamionok. Ezeket felváltva vezeti két sofőr, a pihenőidők felhasználásával. Egyre több ilyen szállító járművet láthatunk az utakon, sokszor feltorlódva a forgalomban.

Az áruszállítók fizikai jellegű munkát végeznek még akkor is, ha nem kell rakodniuk. Az árutovábbítók figyelme nem kalandozhat el egyetlen pillanatra sem a vezetés folyamán, mert annak beláthatatlan következményei lennének.

Megfontolt, terjedelmes véleményem értéke magas, ahogyan azt már a korábbiakban is megszokhattuk. Bármely más alkalommal, bárki felkérésére ugyanezt az előzékenységet fogom mutatni és nem fogok késlekedni véleményem kinyilvánításával.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska