Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a fürdésről.

2019.04.24

Kedves Kamill!

 

A fürdést mi macskák, mint köztudott, nem a hagyományos módon végezzük, de ettől függetlenül természetesen véleményt nyilvánítok a kérdésben.

Alapvető, hogy az emberek rendszeresen tisztálkodjanak. Zuhanyzással, kádban leengedett vízben való fürdéssel, vagy éppen egyszerűbb módszerekkel eleget tehetünk ilyen jellegű szükségleteinknek.

Nem mindenkinél egyformák az erre irányuló igények és szokások sem. Van, aki naponta többször is nagy fürdést csinál, ami szerintem csak nyáron, nagy melegben indokolt igazán.

Ha egyszer történik ez meg naponta az nem túlzás, hanem a megfelelő tisztaságot biztosítja bőséges formában, személyre szabott igényektől függetlenül.

Olyan is van, aki hamarabb megizzad az átlagnál, vagy olyan jellegű munkát végez, ami által bekövetkezik ez az állapot. Nekik természetesen indokoltabb a gyakori tisztálkodás és ajánlott is.

A strandon való fürdőzés nem pótolja a rendszeres mosakodást, mert ott nagy tömeg tartózkodik ugyanabban a vízben, huzamosabb időn át, ha ugyanez egy viszonylag tiszta folyóvízben történik, már egészen más a helyzet, persze ez sem teljesen kielégítő.

Nagy körültekintéssel megfogalmazott és sok szeretettel átadott véleményem értéke magas szintűnek nevezhető. Ha bármely más alkalommal, bárki hasonló felkéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni annak érdemben eleget tenni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.