Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a földrengésről.

2015.08.19

Kedves Hugó!

 

A földrengés az egyik legnagyobb katasztrófa, melyet el lehet képzelni. Rettegünk, hogy be ne következzen. Úgy tudjuk, hogy a belső földrétegek különböző irányú elcsúszása okozhatja ezt az iszonyatos eseményt. A világ több részén volt már nagyobb földrengés, hatalmas károkat okozva és sajnos emberéleteket is követelve.

A földcsuszamlás már egy kissé más jellegű esemény, bár kétségtelen, hogy ebben is komoly veszélyek vannak. Nagy esőzés következtében megcsúszhat a fellazult talaj és olykor házakat is elsodorhat. Jobb esetben csak hatalmas sártengert idéz elő. Ezek ellen sem igazán lehet védekezni.

Az időjárás viszontagságai már nagyon sok problémát okoztak, elemi károkat, és ezek helyrehozatala mindig magas költséget jelent.

Vannak olyan földrengések, melyeket csak a tárgyak kisebb mozgásából tudunk megállapítani, sőt sokan állítják, hogy egy egészen minimális mozgás mindig van. Ezekre a dolgokra a tudósok és a szakemberek tudják igazán a válaszokat, de előfordul, hogy még ők sem.

A földmozgás kifejezés vonatkozhat a bolygó állandó mozgására is. Ha ezt halljuk, sokszor erre gondolunk. Ez természetes folyamat, mely nem rejt veszélyt.

Részletekbe menő és figyelmesen megalkotott véleményemet szívesen osztottam meg önnel. Bárki más felkérésére hasonló előzékenységet fogok tanúsítani.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!