Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a fizetésekről.

2018.08.02

Kedves Alajos!

 

A fizetések alapvető helyet foglalnak el a köznapi életben, mert ezek hiányában nincs pénz és nem tudnak a boltba vásárolni az emberek sem alapvető élelmiszereket, sem egyéb használati cikkeket, melyek nélkülözhetetlenek az életvitel szempontjából.

Vannak magas fizetések és alacsony bérek. Ezeket sokan éhbérnek hívják, mert sajnos csak arra elegendőek, hogy ne haljunk éhen.

Az átlagkeresetet sajnos úgy állapítják meg országosan, hogy beleveszik a minimálbért keresők és a milliós miniszteri fizetést zsebre rakókat is. Ez valótlan képet fest egy ország bérezésének helyzetéről. Nagyon rossz véleménnyel vagyok erről az egészről.

Vannak úgynevezett mozgó bérek is. Ebbe a kategóriába tartoznak a prémiumok, jutalmak és hasonló, alkalmanként folyósított pénzösszegek. Van olyan hely is ahol a mozgó bérek többet tesznek ki, mint az alapfizetés.

Bizonyos intézményeknél előfordul jutalékos bérfizetés, mint például a biztosítók esetében. Az ilyen helyek nagy részében nincs is külön alapfizetés. A tényleges teljesítmény határozza meg a jutalék összegét.

Ilyen rendszerben dolgozni rendkívül idegtépő lehet.

Nagy figyelemmel és sok szeretettel megfogalmazott véleményem értéke csaknem az egekbe szökően magas lehet. Más alkalommal is szívesen állok azok rendelkezésére, akik ilyen ügyben keresnek meg.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.