Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a fertőzésekről.

2019.08.06

Kedves Benő!

 

A fertőzésektől mindannyian tartunk, teljesen érthető okokból. Az emberek a közhasználati járműveken kaphatják el legkönnyebben a náthát, vagy hasonló kellemetlen betegségeket, bár ezt még az enyhébb kategóriába sorolhatjuk. A torokgyulladás ennél sokszor kellemetlenebb, még akkor is, ha rövidebb lefolyású.

Egy tüsszentés például rengeteg baktériumot tud szétszórni, viszonylag elég nagy körzetben.

Ezek ellen lehet védekezni szájmaszkkal, azonban nem minden esetben viselhetjük és nem is túl kellemes az alkalmazása, bár sokkal inkább hordjuk, mint elkapjunk egy betegséget.

Ennél is fontosabb a gyerekeink, illetve az unokáink védelme, ha bennünk már bujkál a bacilus, vagy legalább is gyanítjuk ezt a tényt.

Ha már lázzal jár egy betegség, azt mindenképpen komolyan kell venni. Inkább pihenjünk egy-két napot, mint utóbb újra visszaessünk.

Van, aki azt állítja, hogy a szesz védelmet nyújt a kisebb betegségek ellen. Lehet benne valami, mert a gazdám szinte állandóan részeg, de beteg még talán soha nem volt.

Komolyra fordítva a szót, inkább a vitaminok nyújtanak némi védelmet. Az erősebb gyógyszereket csak akkor kezdjük el szedni, ha már nincs más megoldás.

Mindenre kiterjedő, határozott véleményem értéke természetesen magas fokú. Ezt már megszokhatták azok, akik hozzám fordulnak kérésükkel.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.