Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a fenyő fűrészárukról.

2020.05.07

Kedves Ödön!

 

A fenyő fűrészáruk rendkívül nagy szerepet töltenek be az építőiparban, de még inkább az asztalos szakma területén.

Többféle bútor készül fenyőfából. Mivel puhafáról van szó, könnyebb a feldolgozása, mint a keményfának, bizonyos tekintetben.

Vannak olyan berendezések, polcok, tartóeszközök és egyéb fából készült szerkezetek, melyekre nem is lehet másfajta faanyagot használni.

Tüzelésnél a begyújtás is egyszerűbb a könnyebben égő fenyőfával.

Fenyő fűrészáru, fatelep Miskolc mellett, Mályi községben >>

Nagyon hosszú idő kell, amíg egy ilyen fa az erdőben kivágható és feldolgozható lesz, hogy abból megfelelő minőségű fűrészárut tudjon a szakember nyerni és átalakítani megrendelésre.

A fatelepeken komoly mennyiségű fenyő fűrészáru kapható. Ezek közül az építőipar egyik alapanyaga a tetőléc. Ennek, olyan méretűnek és erősségűnek kell lennie, ami biztonsággal elbírja a tetőcserepet. A szarufáknak is jól kell tartaniuk.

Deszkák is kaphatók ezeken az elárusító helyeken, különböző szélességűre és hosszúságúra szabva. Külön kérésre helyben is levágják olyan méretűre a fenyő fűrészárut, amilyet a vásárló éppen kíván.

Teljes figyelemmel és rengeteg jó szándékkal megfogalmazott véleményem magas értéke aligha képezheti vita tárgyát. Ha bárki egy másik alkalommal hasonló kérést intéz felém, nem fogok habozni azt azonnal teljesíteni annyira, amennyire a tehetségem engedi.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.