Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a fegyverekről.

2014.02.25

 Kedves Bendegúz!

 

Nagyon kényes téma a fegyverek kérdése, de én vállalom a véleményemet ezzel a dologgal kapcsolatosan is.

Mindaddig, amíg egy pisztolyt vagy gépfegyvert önvédelmi vagy éppen védelmi célokra használnak, addig nincs nagy baj. Az óriási gond akkor kezdődik, amikor ezeket a veszélyes fegyvereket rablásra, megfélemlítésre, zsarolásra és hasonló galád cselekedetekre használják elvetemült gazemberek. Ezektől messze kellene tartani az ilyen eszközöket, csak ez sajnos nem lehetséges. A feketepiacon bármikor be tudják szerezni.

Több esetben magam is szenvedő alanya voltam egy légpuska által leadott lövésnek. A gazdám részegen lövöldözött a madarakra és olykor rám is. Sokszor alig tudtam kikerülni a lövéseket és elfutni. Ez a fegyver ugyan nem alkalmas akkora távolságból élet kioltására, de elhiheti, hogy komoly sérülést és fájdalmat tud okozni. Szerencsére elvette a felesége tőle a légpuskát és úgy eldugta, hogy egy jó ideje nem tudja megtalálni.

Az Omega együttes régen egy slágerében ezt énekelte: „Ilyen a világ s kell a fegyver”. Ezt a dalt még nemrégiben is hallottam a rádióban és azt kell, mondjam, hogy sajnos igazuk van. A világ bizonyos értelemben tényleg olyan, hogy szükség van a fegyverre.

Hasznos véleményem ezúttal is segíthetett. Soha nem vonom ki magam, hasonló felkérések teljesítése alól.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!