Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a falrepedésekről.

2019.03.13

Kedves Zénó!

 

Falrepedések nagyon sok családi ház oldalán keletkeznek. Amikor ezt először észreveszi egy háztulajdonos, elszorul a szíve.

Sajnos ez a felfedezés nagy bajt jelent, és a bajok együtt járnak a magas költségekkel, amire természetesen előre nem számíthattunk.

Keletkezhet egy ilyen falrepedés például attól, hogy a ház előtt rendszeresen nagy kamionok hajtanak el. Ilyenkor berezeg az egész épület és szinte a hidegrázás kapja el azt, aki éppen benne tartózkodik.

A kamion forgalom miatt nagyon sokan tettek már panaszt, de senki sem foglalkozik velük. Persze, könnyű úgy legyinteni valamire, ha nem a saját házunkon van a repedés.

Több irányú repedés keletkezhet egy házon és sokszor az irány alapján megállapítja egy szakember, hogy milyen módszerrel lehet a falat „megvarrni”, azaz a repedés okozta kárt megszüntetni és a lakást biztonságossá, stabillá tenni.

A bérházi lakások többnyire elemekből épültek, ezért azok falain nem szokott repedés keletkezni. Természetesen épültek ilyen ingatlanok téglából is, ezeknél más a helyzet.

Nagy odafigyeléssel és komoly szorgalommal megfogalmazott véleményem komolysága és értéke ez alkalommal is magas szintet ért el és erre a jövőben is törekedni fogok, amennyiben hasonló felkérést kapok bárki részéről.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.