Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a fájdalmakról.

2020.04.15

Kedves Benő!

 

A fájdalom az egyik legkegyetlenebb dolog az életben. Ez épp úgy lehet testi, mint lelki és arról is megoszlanak a vélemények, hogy melyiket nehezebb elviselni.

Sokan állítják, hogy a fogfájás a legnehezebben kibírható. Én meg azt mondom, hogy bármelyik testrész fájdalma olykor felveheti a versenyt a fogakkal.

Amikor már olyan mértékű a fájdalom, hogy szinte elviselhetetlen, akkor kínokról beszélhetünk. Sokszor használjuk erre a „tantaluszi”kifejezést is.

A műtéteket nem is lehet elvégezni érzéstelenítés nélkül, mert az kibírhatatlan kínokkal járna. A helyi érzéstelenítés mellett alkalmazzák bizonyos esetekben az altatást, viszont ez jobban igénybe veszi a szívet. Ez az orvosok véleménye.

A megpróbáltatások nem csupán a testi szenvedésre vonatkoznak. Ha valakinek rendkívül komoly bajai vannak, az megpróbáltatáson megy keresztül. Nehéz helyzet az ilyen, bárki számára. Akinek nem volt komoly megpróbáltatásban még része, ebben az életben, az nem is tudja igazából átélni az ebből adódó szenvedést.

Nagy figyelmet igénylő és mindenre kiterjedő véleményem értéke soha nem volt alacsony és ez a jelen helyzetre is elmondható. Bármely más alkalommal, bárki felkérésére ugyanilyen gyorsasággal és udvariassággal fogok véleményt nyilvánítani, illetve értékelni az élet dolgait.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska